Design en hoogglans uitvaartkisten

Uitvaartkisten of doodskisten zijn er in vele soorten, maten, kleuren en ontwerpen. De Uitvaartkistspecialist heeft een uiteenlopend assortiment op voorraad, van een goede kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we op moeten letten als het gaat over kwaliteit van doodskisten.

Design

Minder vaak gekozen, maar daarom extra speciaal zijn de design uitvaartkisten die wij kunnen bieden. Met een strakke vormgeving en dito afwerking voldoen deze kisten aan het predicaat “design”. De vaak in hoogglans gespoten lak, de strak vormgegeven grepen en binnenbekleding maken het geheel compleet. Kiest u voor een design uitvaartkist dan heeft u wat anders dan anders. Vaak sluit de keuze aan bij hoe de overledene in het leven stond of hoe zijn of haar interieur was vormgegeven.

Hoogglans

Design uitvaartkisten zijn vaak, niet altijd, afgewerkt met een hoogglans lak. Om deze lak op te kunnen brengen wordt de basis veelal op een speciale wijze voor behandeld. In een hoogglans lak wordt alles zichtbaar, zodoende moet de basis van de uitvaartkist volledig strak afgewerkt zijn. Ook het drogen van de lak vraagt om een speciale behandeling. Op een hoogglans lak worden stof of vuiltjes direct zichtbaar. Zodoende drogen hoogglans uitvaartkisten in een speciaal daarvoor bestemde ruimte.

De glanzende eigenschap van de lak geeft een luxe karakter aan de uitvaartkist. Benieuwd naar moderne uitvaartkisten? Kijk dan hier op onze site.