Verhuur artikelen

Voor kwalitatief goede en goed onderhouden rouwgoederen zoals een bedkoeling, overledenenkoeling of in de volksmond lijkkoeling bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verhuren mobiele koelingen en overige benodigdheden zoals rouwschermen, kamerschermen voor de opbaring, in heel Nederland.

Als de overledene in een woonhuis of soortgelijk wordt opgebaard is een mobiel koelsysteem, normaal gesproken, noodzakelijk. Een kistkoeling of bedkoeling kunt u dan ook reserveren bij ons.

Neem contact op via +31(0)416 209 155 of [email protected].

Contact

Producten

Bij uitvaartkistspecialist.nl bieden we een breed scala aan verhuurartikelen. Of u nu op zoek bent naar praktische oplossingen of decoratieve elementen, wij hebben alles wat u nodig heeft.

Wij bieden verschillende koelingen voor de opbaring van de overledene. Zo kunt u de juiste temperatuur behouden en de overledene in alle rust opbaren.

Daarnaast hebben we rouwschermen beschikbaar om de privacy van de overledene en de familie te waarborgen. Onze mobiele airco’s kunnen helpen bij het handhaven van een aangename temperatuur tijdens warme dagen.

Ten slotte bieden wij ook rouwauto’s te huur aan voor de dag van de uitvaart. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw dierbare op een waardige manier naar zijn of haar laatste rustplaats wordt gebracht.

Naast onze verhuurartikelen, bieden wij bij uitvaartkistspecialist.nl ook mogelijkheden voor thuisopbaring. Wij begrijpen dat het voor veel mensen belangrijk is om hun dierbare thuis op te baren en daarbij te kunnen rouwen en afscheid te nemen.

Om dit mogelijk te maken, hebben wij verschillende producten beschikbaar zoals koelingen, airco’s en rouwschermen. Zo kunnen wij de juiste omstandigheden creëren voor een rustige opbaring bij u thuis.

Onze koelingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen op verschillende plaatsen in huis geplaatst worden. De mobiele airco’s zijn makkelijk te installeren en kunnen helpen bij het handhaven van een aangename temperatuur tijdens warme dagen.

Bij uitvaartkistspecialist.nl begrijpen wij hoe belangrijk het is om op een waardige manier afscheid te nemen van uw dierbare. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om thuisopbaring te combineren met onze verhuurartikelen. Zo kunt u op uw eigen manier afscheid nemen en tegelijkertijd gebruikmaken van hoogwaardige producten om dit mogelijk te maken.

Wij staan altijd voor u klaar om u te adviseren en te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

Onze verhuurartikelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden op tijd geleverd op de door u gewenste locatie. Wij staan garant voor een zorgeloze en persoonlijke uitvaartervaring. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies over onze verhuurartikelen.

Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

F.A.Q.

Meest gestelde vragen

Natuurlijk is het mogelijk de koeling of andere verhuur artikelen voor de opbaring bij u te bezorgen. Dit doen wij tegen kostprijs. Informeer naar onze tarieven, zie contactgegevens.

Jazeker dit mag en kan. Onder goede begeleiding kunt u dit zelf als u dit wilt.
Een goede begeleiding is noodzakelijk voor een optimale werking van de overledenenkoeling / bedkoeling / kistkoeling.

De prijs is voor maximaal 6 dagen huur. De huurtermijn gaat in van moment van afhalen t/m terugbrengen van het gehuurde artikel. Is het artikel langer nodig? Neem dan even contact met ons op.

Dat ligt eraan wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn. Als u een bedopbaring natuurlijker of “mooier” vindt, kiest u voor een bedopbaring. Vindt u een kistopbaring meer passend dan kiest u daarvoor. Het type koeling kunt u dan aanpassen aan uw wens. Kiest u voor een bedopbaring dan huurt u een bedkoeling. Kiest u voor een kistopbaring dan huurt u een kistkoeling.

U overweegt een thuisopbaring of anders gezegd de overledene thuis op te baren?

Wat zijn de voordelen van een thuisopbaring?

  • U hoeft geen gebruik te maken van een uitvaartcentrum
  • Meer thuis dan thuis kan het niet worden, thuis is een vertrouwde omgeving
  • U kunt altijd even kijken bij uw dierbare zonder toestemming te vragen aan iemand
  • U hoeft uw dierbare niet alleen achter te laten
  • U hoeft de kosten van een uitvaartcentrum niet te betalen

Thuis opbaren heeft veel voordelen maar kan ook nadelen hebben:

  • Als uw woning moeilijk te bereiken is met een brancard of uitvaartkist
  • Als u het idee van een overledene in huis niet fijn vindt
  • Bij een thuisopbaring kan het zijn dat er bezoek aan huis komt. Dit kan als heel fijn ervaren worden, maar het vergt wel veel van uw energie en inspanning.

Een overledenenkoeling maakt geluid maar geen herrie. Althans een goede koeling voor overledenen overstemt de opbaring niet. Natuurlijk hoort u wel een geluid maar dit mag niet té storend zijn. Het geluid dat u hoort komt van de compressor en de ventilator in de koeling. Zonder deze twee zou de koelplaat niet koud worden.

Een koeling voor de opbaring, voor overledenen functioneert ongeveer tussen  de -15 °C en -20 °C. Dit is behoorlijk koud en moet ook koud zijn om kou in het lichaam te houden. Het koude verlies in een kamer van ca. 19°C is natuurlijk groot. Om dit te compenseren moet er veel koude worden toegevoegd.

Mobiele airco`s worden gebruikt bij de opbaring van overledenen / doden om de omgevingstemperatuur tijdens warme dagen dagen naar beneden te brengen, waardoor de overledenenkoeling beter kan functioneren. Zonder een mobiele airco kan er teveel koude verlies zijn, waardoor de ontbinding van het lichaam sneller in kan treden.