Wat kost een doodskist gemiddeld: Per soort en de factoren

Delen op:

We krijgen vaak de vraag hoe veel een doodskist kost. Het is logisch dat u dit niet weet als u nog nooit een doodskist heeft moeten kopen. Daarom zullen we deze vraag zo goed en uitgebreid mogelijk voor u beantwoorden.

Een doodskist kost ongeveer €500 euro. De prijzen verschillen per kist, zo heeft u voor rond de €300 euro al een grafkist en kan de prijs oplopen tot een paar duizend euro. Tussen €400 en €600 heeft u een ruime keuze. De prijs van de kist wordt bepaald door o.a. het materiaal en de afwerking.

Er komt veel kijken bij het kiezen van een doodskist die bij u past. Daarom is het goed om van te voren te weten welke factoren invloed hebben op de prijs. Dat is dan ook precies de informatie die u kan vinden op deze pagina. 

Hoe veel kost een doodskist: overzicht per kist

Gemiddeld kost een doodskist ongeveer 500 euro. Uiteraard bent u op zoek naar specifieke kist en zegt de gemiddelde prijs u niet zo veel. Daarom hebben we hieronder een overzicht van verschillende stijlen en materialen kist met de bijbehorende prijs. Dit zal u een beter beeld geven van de kosten van een grafkist.

Naam Materiaal Prijs
Legno Massief Vurenhout €569,21*
Premurosa Ongelakt Eiken Fineer €398,05*
Harmonie Abaca en Pitriet €1.068,62
Stone Eiken Fineer €625,93*
Simple Populieren Hechthout €331,39

De kisten met een sterretje (*) bij de prijs kunnen zelf door u worden samengesteld met grepen, bekleding en sluitingen naar uw wens. Daarom zijn dit “vanaf” prijzen. 

De uitvaartkisten in bovenstaande tabel is een greep uit ons aanbod. Het geeft een goed beeld van de mogelijkheden die u heeft en aan welke prijzen u dan moet denken. Zoals eerder aangegeven is de prijs vooral afhankelijk van het materiaal, de afwerking en de wijze van productie. Zo zijn kisten van riet vaak met de hand gemaakt en daardoor wat duurder. Massieve kisten van bijzonder materiaal, zoals naaldhout, mahonie, kersenhout of ayoushout kosten doorgaans ook wat meer dan gefineerde doodskisten of kisten met printfolie. 

Wat kost een rieten doodskist?

Rieten doodskist, vaak ook grafmanden genoemd, kosten tussen de €1000 en €1300 euro. Rieten grafkisten zijn vaak met de hand gemaakt en hebben daarom een wat hogere prijsklasse. In de bovenstaande tabel staat “Harmonie”, een rieten grafkist met bamboe grepen en een houten binnenframe voor de stevigheid. Deze kist kost €1.068,62.

Een andere rieten doodskist die wij op onze website verkopen heet “Canna Ovale”. Zoals de naam al zegt heeft deze rieten doodskist een ovale vorm. Net als “Harmonie” heeft deze mand ook een houten binnenframe en een stevige bodem. 

Wat kost een kartonnen doodskist?

Ondanks dat wij geen kartonnen doodskisten te koop aanbieden is dit toch een vraag die regelmatig gesteld wordt. Daarom is het belangrijk om hem te beantwoorden. Als u op geïnteresseerd bent in de prijs van een kartonnen doodskist gaan we er van uit dat een lage prijs voor u belangrijk is. De goedkoopste kartonnen grafkist wordt momenteel aangeboden voor €175 euro op deze website. Op een andere aanbieder van kartonnen doodskisten begint de goedkoopste kartonnen doodskist pas bij €340 euro. Natuurlijk kan u kiezen voor een kartonnen doodskist, daar bent u vrij in, maar wij raden in dat geval altijd als alternatief onze goedkoopste doodskist aan: “Simple”. Deze kist kost slechts €331,39.

Prijzen van doodskist alternatieven

Er zijn ook alternatieven voor doodskisten, zoals een combinatie van een lijkwade en een opbaarplateau. Wij bieden twee opbaarpleateaus aan in ons assortiment: “Aperto” en “Air”. Een opbaarplateau kost ongeveer €700 euro. 

Een lijkwade is een doek waar de overledene in gewikkeld wordt. Op onze site vindt u een lijkwade van linnen voor €228 euro en een ECO versie, ook van linnen, voor €408,50.