Laatste verzorging

Voor de laatste zorg van uw dierbare kunt u in heel Nederland contact met ons opnemen. Zorgen zit in ons DNA.

Zodoende kunt u de laatste verzorging van de overledene met een gerust hart aan ons overlaten. Zowel de technische verzorging als het wassen en aankleden. U mag meehelpen met de verzorging als u dit wilt. Dit helpt vaak bij een goede verwerking van het verlies. Een laatste verzorging wordt ook wel ‘afleggen’ genoemd en kan bijvoorbeeld plaatsvinden in het mortuarium van een ziekenhuis, in een rouw- of uitvaartcentrum, of gewoon thuis.

Onze verzorgers hebben een jarenlange ervaring en er worden regelmatig cursussen gevolgd om op de hoogte te blijven van actuele onderwerpen en ontwikkelingen. De verzorgers ziet u vaak als eerste na het overlijden, ze stellen u op uw gemak en leggen uit wat ze gaan doen.

Bij ons kunt u ook terecht voor een thanatopraxie behandeling. Dit is een lichte balseming waarbij het lichaam opgebaard wordt zonder koelsysteem. Een thanatopraxie behandeling kan in een verzorgingsruimte (rouwcentrum, uitvaartcentrum, mortuarium van het ziekenhuis) en soms in een thuissituatie gedaan worden.

U kunt ons 24/7 bellen voor de laatste zorg, via +31(0)416 209 155. Samen met u stemmen we dan af hoe alles in zijn werk mag gaan. Normaal gesproken gaat het zo dat u contact opneemt met ons en ons doorgeeft wie er is overleden en waar de locatie van overlijden is. Wij stellen u dan een aantal vragen zodat we uw wens kunnen inventariseren. We vragen bijvoorbeeld of de overledene thuis opgebaard mag worden en/of er nog vervoer nodig is. Hierna berekenen wij het tarief en geven dit aan u door.

Na het telefoongesprek en na uw akkoord en betaling komen er collega`s naar de locatie die u heeft opgegeven. Zij voeren de werkzaamheden conform afspraken uit. Op locatie nemen zij alles met u door, stap voor stap. Zij begeleiden u in de keuzes die u maakt rondom de laatste zorg en de opbaring. Voor vragen mag u mailen naar [email protected].

Veelal werken wij samen met lokale partnerbedrijven die wij inschakelen. U kunt hierbij uitgaan van een perfecte dienstverlening.

Contact

 

F.A.Q.

Wat houdt de technische verzorging in?

De technische verzorging zijn alle technische handelingen die leken doorgaans niet kunnen uitvoeren. Denk aan het sluiten van de ogen met oogkapjes, een kleine hechting zetten etc.

Wat is een buik-en thoraxpunctie?

Een buik- en/of thoraxpunctie kan worden toegepast wanneer er veel vocht of gas is ontstaan in de buik (bijvoorbeeld wanneer iemand de laatste paar dagen veel vocht kreeg toegediend via een infuus).

Is een thanatopraxie behandeling milieuvriendelijk?

Dit is geheel afhankelijk welke stoffen en materialen worden gebruikt. Een thanatopraxie behandeling is dus niet per definitie milieu vriendelijk of onvriendelijk.

Hoe lang duurt het voordat het verzorgingsteam bij ons is?

Dit is afhankelijk van uw woonplaats. In de regio rondom Veen kunt u rekenen als volgt: De tijd tussen Veen en uw woonplaats met de auto, tel hier een uur bij op. Voor andere regio’s in Nederland gelden andere regels, neem contact op om dit met ons door te nemen.

Hoe zien de verzorgers eruit?

De verzorgers van Duijster Uitvaart Dienstverlening, ons partnerbedrijf, dragen een donkerblauw pak met witte blouse en een lichtblauwe strop/shawl. De dames dragen hierbij altijd een broek.
Het verzorgingsteam zal arriveren in één van de verzorgingsbussen of verzorgingsauto, te zien in ons wagenpark

Is de verzorging van de overledene noodzakelijk?

Er zijn maar weinig zaken noodzakelijk als het over een uitvaart gaat. Ook als het gaat over de laatste verzorging. Toch is dit wel aan te raden. De overledene kan op deze manier waardig gewassen en gekleed worden.