Rouwauto rijden

In heel Nederland kunt u een rouwauto bij ons reserveren. Wij werken landelijk.

De staatsierit, het rijden met de rouwauto, naar de begraafplaats of het crematorium  kan worden gedaan met een rouwauto, ook wel lijkwagen of lijkauto genoemd. Naast een auto is het mogelijk om een fiets, motor of bus te huren voor de uitvaart. Zelfs een loopkoets is mogelijk. Klik op onderstaande button om ons wagenpark te bekijken. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken via +31(0)416 209 155 of [email protected]. Er is namelijk heel veel mogelijk.

Indien het een korte rit is kunnen nabestaanden ook kiezen om gebruik te maken van een loopkoets. Dit is een unieke manier om zelf met de kist naar de laatste bestemming te lopen. Klik hieronder op de button voor meer informatie over de loopkoets!

Ons werkgebied is ca. een uur rijden vanaf de stalling in Veen (NB). Daarbuiten werken wij samen met partnerbedrijven die wij inschakelen. U kunt ook hierbij uitgaan van een perfecte dienstverlening.

Contact Wagenpark Loopkoets

F.A.Q.

Meest gestelde vragen

Mag ik zelf een auto kiezen?

Ja, dat mag! Klik hier om naar het wagenpark te gaan een een auto te reserveren. Probeer dit op tijd te doen, zodat je zeker weet dat die auto nog beschikbaar is. We nemen contact met je op om de staatsierit te bevestigen.

Gaan de bloemen mee in de auto?

Ja, de bloemen gaan met de overledene mee in de rouwauto. Bij sommige rouwauto’s is het mogelijk bloemenhaken te bevestigen waar de boeketten aan kunnen hangen.

Mogen er bloemen op de motorkap van de auto?

Dit mag, mits ze bloemen op anti-slip matjes komen te liggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de bloemen niet van de auto vallen, maar werkt ook tegen het eventuele krassen.

Moeten alle auto's in de rouwstoet ook een vlag hebben?

Nee dat hoeft niet, soms is het handig dat medeweggebruikers
de vlaggen herkennen en rekening kunnen houden met de begrafenisstoet. Het is niet verplicht.

Wat als ik een uitvaart met een dienst/ceremonie wil?

Normaal gesproken wacht de rouwautochauffeur in de tussentijd. Tenzij er misschien veel tijd tussen zit, dan zou het kunnen dat de chauffeur tussendoor weggaat.

Ik zie geen volgauto's in jullie wagenpark, kunnen jullie daar wel voor zorgen?

Ja, afhankelijk van de locatie kunnen wij diverse volgauto’s regelen. Neem contact met ons op om te kijken wat in uw regio de mogelijkheden zijn.