Rouwauto rijden

In heel Nederland kunt u een rouwauto bij ons reserveren. Wij werken landelijk.

De staatsierit, het rijden met de rouwauto, naar de begraafplaats of het crematorium  kan worden gedaan met een rouwauto, ook wel lijkwagen of lijkauto genoemd. Naast een auto is het mogelijk om een fiets, motor of bus te huren voor de uitvaart. Zelfs een loopkoets is mogelijk. 

Neem contact op via +31(0)416 209 155 of [email protected] om het vervoer te bespreken en een prijsindicatie van ons te ontvangen. Er is heel veel mogelijk. Wij werken snel, een offerte heeft u dan ook snel in huis.

Indien het een korte rit is kunnen nabestaanden ook kiezen om gebruik te maken van een loopkoets. Dit is een unieke manier om zelf met de kist naar de laatste bestemming te lopen. Klik hieronder op de button voor meer informatie over de loopkoets!

Contact Loopkoets

F.A.Q.

Meest gestelde vragen

Ja, de bloemen gaan met de overledene mee in de rouwauto. Bij sommige rouwauto’s is het mogelijk bloemenhaken te bevestigen waar de boeketten aan kunnen hangen.

Dit mag, mits ze bloemen op anti-slip matjes komen te liggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de bloemen niet van de auto vallen, maar werkt ook tegen het eventuele krassen.

Nee dat hoeft niet, soms is het handig dat medeweggebruikers
de vlaggen herkennen en rekening kunnen houden met de begrafenisstoet. Het is niet verplicht.

Normaal gesproken wacht de rouwautochauffeur in de tussentijd. Tenzij er misschien veel tijd tussen zit, dan zou het kunnen dat de chauffeur tussendoor weggaat.

Ja, afhankelijk van de locatie kunnen wij diverse volgauto’s regelen. Neem contact met ons op om te kijken wat in uw regio de mogelijkheden zijn.