Het organiseren van een uitvaart is niet moeilijk als u het juiste advies krijgt. Bij de Uitvaartkistspecialist kunnen wij u voorzien van goed advies. Ook kunnen we u uitleggen wat mogelijke uitdagingen zijn om een uitvaart zelf te organiseren. Aan iedere keuze die u maakt hangen namelijk voor- en nadelen. Wilt u veel zelf doen, dan komt u in die momenten minder aan rouwen toe. Wilt u liever praktisch bezig zijn, dan kan het veel voldoening geven om de uitvaart zelf geheel of gedeeltelijk zelf te organiseren.

Soms zijn er praktische uitdagingen: kan de overledene bij mij in huis staan? Waar kan ik de uitvaartkist laten? Hoe ga ik iedereen laten weten dat er een uitvaart is. Waar haal ik een rouwauto of in de volksmond lijkwagen? Bij de Uitvaartkistspecialist is er veel mogelijk en kunt u ook een vraag neerleggen.

Voor veel praktische vragen rondom het zelf organiseren van een uitvaart biedt Uitvaartkistspecialist een oplossing. Zo hebben we het laatst mogelijk gemaakt om de uitvaartkist al ruim voor de uitvaart plaats vindt, op te slaan. Voor mensen die terminaal ziek zijn kan het een oplossing bieden om alles vooraf te regelen, zonder hun nabestaanden te belasten.

Natuurlijk kunt u bij ons ook een overledenenkoeling voor de opbaring thuis huren. U kunt deze ophalen bij ons of mee laten nemen als we de uitvaarkist bezorgen. Als we de uitvaartkist bezorgen kan de koeling gratis meegenomen worden Althans dan berekenen we daarvoor geen aparte transportkosten.

Het zelf organiseren van een uitvaart hoeft dus niet moeilijk te zijn. Voor een compleet stappenplan kunt u ook hier kijken: https://www.afscheidspunt.nl/zelf-regelen.