De laatste zorg

Delen op:

Als uitvaartkistspecialist weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om de laatste zorg te bieden aan uw dierbare overledene. Daarom willen wij u graag informeren over de verschillende facetten van deze zorg en hoe u hier zelf aan bij kunt dragen.

De laatste zorg begint bij het verzorgen van het lichaam van de overledene. Dit gebeurt meestal door professionele verzorgers maar het is ook mogelijk om als nabestaande hierbij aanwezig te zijn of zelf de verzorging te verrichten. Het lichaam wordt gewassen en gekleed, en eventuele make-up wordt aangebracht. Het is hierbij belangrijk om de wensen van de overledene en de nabestaanden te respecteren.

Hierna kan de overledene opgebaard worden. Hierbij wordt de overledene in een kist gelegd of op bed opgebaard en kan er afscheid worden genomen. Het is belangrijk om hierbij een geschikte kist te kiezen. Wij bieden een ruime keuze aan kisten, variërend van eenvoudige tot luxe uitvoeringen met een mooie afwerking.

Als nabestaande kunt u zelf ook bijdragen aan de laatste zorg door persoonlijke spullen in de kist te leggen, zoals foto’s of andere herinneringen. Dit kan helpen bij het verwerken van het verlies.

De keuze voor een geschikte doodskist of lijkkist is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Bij Uitvaartkistspecialist.nl bieden wij een breed assortiment aan kisten. Maar niet alleen de kist is belangrijk, ook de manier van opbaren kan een persoonlijk en respectvol element toevoegen aan de uitvaart.

Zo zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een thuisopbaring. Hierbij wordt de overledene in een kist opgebaard in een vertrouwde omgeving, zoals de eigen slaapkamer of huiskamer. Dit kan natuurlijk ook op bed met een bedkoeling c.q. koelplaat. Dit kan een intiem en persoonlijk afscheid mogelijk maken, waarbij er meer tijd en ruimte is voor nabestaanden om afscheid te nemen.

Ook kan er worden gekozen voor een opbaring in een uitvaartcentrum. Hierbij wordt de overledene in een speciale koeling geplaatst, zodat het lichaam goed wordt geconserveerd. Vervolgens kan er in een speciale ruimte afscheid worden genomen, waarbij de overledene opgebaard ligt in de door u gekozen doodskist of lijkkist.

Bij Uitvaartkistspecialist.nl bieden wij niet alleen een ruime keuze aan kisten, maar ook aan andere uitvaartproducten zoals kaarsen, condoleancemappen,  verhuur van koelingen en verhuur van kamerschermen.

Neem gerust een kijkje op onze website en laat ons u helpen bij het vinden van een passende kist voor uw overleden dierbare.