Verhuur artikelen

Voor kwalitatief goede en goed onderhouden rouwgoederen zoals een bedkoeling, overledenenkoeling of in de volksmond lijkkoeling bent u bij ons aan het juiste adres! Wij verhuren mobiele koelingen en overige benodigdheden zoals rouwschermen, kamerschermen voor de opbaring, in heel Nederland.

Als de overledene in een woonhuis of soortgelijk wordt opgebaard is een mobiel koelsysteem, normaal gesproken, noodzakelijk. Een kistkoeling of bedkoeling kunt u dan ook reserveren bij ons. Neem contact op via +31(0)416 209 155 of [email protected].

Contact

Producten

Door onze samenwerking met De Vene uitvaartbenodigdheden zijn de verhuurartikelen altijd modern en innovatief. Denk hierbij aan rouwschermen, die zowel klassiek als modern met verlichting te huur zijn. Daarnaast behoren koelingen, mobiele airco’s en meer opbaarbenodigdheden tot de mogelijkheden.

Scroll naar beneden om te zien welke artikelen er te huur zijn. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Het aanbod van artikelen kan per regio verschillend zijn. Neem contact met ons op voor het actuele aanbod in uw regio.

F.A.Q.

Meest gestelde vragen

Bezorgen jullie ook aan huis?

Natuurlijk is het mogelijk de koeling of andere verhuur artikelen voor de opbaring bij u te bezorgen. Dit doen wij tegen kostprijs. Informeer naar onze tarieven, zie contactgegevens.

Mogen wij zelf een opbaring realiseren met een mobiele koeling?

Jazeker dit mag en kan. Onder goede begeleiding kunt u dit zelf als u dit wilt.
Een goede begeleiding is noodzakelijk voor een optimale werking van de overledenenkoeling / bedkoeling / kistkoeling.

Hoe lang mogen wij gebruik maken van de verhuur artikelen?

De prijs is voor maximaal 6 dagen huur. De huurtermijn gaat in van moment van afhalen t/m terugbrengen van het gehuurde artikel. Is het artikel langer nodig? Neem dan even contact met ons op.

Kies ik voor een kist- of een bed opbaring?

Dat ligt eraan wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn. Als u een bedopbaring natuurlijker of “mooier” vindt, kiest u voor een bedopbaring. Vindt u een kistopbaring meer passend dan kiest u daarvoor. Het type koeling kunt u dan aanpassen aan uw wens. Kiest u voor een bedopbaring dan huurt u een bedkoeling. Kiest u voor een kistopbaring dan huurt u een kistkoeling.

Wat zijn de voordelen van een thuisopbaring?

U overweegt een thuisopbaring of anders gezegd de overledene thuis op te baren?

Wat zijn de voordelen van een thuisopbaring?

  • U hoeft geen gebruik te maken van een uitvaartcentrum
  • Meer thuis dan thuis kan het niet worden, thuis is een vertrouwde omgeving
  • U kunt altijd even kijken bij uw dierbare zonder toestemming te vragen aan iemand
  • U hoeft uw dierbare niet alleen achter te laten
  • U hoeft de kosten van een uitvaartcentrum niet te betalen

Thuis opbaren heeft veel voordelen maar kan ook nadelen hebben:

  • Als uw woning moeilijk te bereiken is met een brancard of uitvaartkist
  • Als u het idee van een overledene in huis niet fijn vindt
  • Bij een thuisopbaring kan het zijn dat er bezoek aan huis komt. Dit kan als heel fijn ervaren worden, maar het vergt wel veel van uw energie en inspanning.
Maakt een overledenenkoeling herrie?

Een overledenenkoeling maakt geluid maar geen herrie. Althans een goede koeling voor overledenen overstemt de opbaring niet. Natuurlijk hoort u wel een geluid maar dit mag niet té storend zijn. Het geluid dat u hoort komt van de compressor en de ventilator in de koeling. Zonder deze twee zou de koelplaat niet koud worden.

Hoe koud wordt een koeling voor de opbaring

Een koeling voor de opbaring, voor overledenen functioneert ongeveer tussen  de -15 °C en -20 °C. Dit is behoorlijk koud en moet ook koud zijn om kou in het lichaam te houden. Het koude verlies in een kamer van ca. 19°C is natuurlijk groot. Om dit te compenseren moet er veel koude worden toegevoegd.

Waarom worden er mobiele airco`s gebruikt bij een opbaring?

Mobiele airco`s worden gebruikt bij de opbaring van overledenen / doden om de omgevingstemperatuur tijdens warme dagen dagen naar beneden te brengen, waardoor de overledenenkoeling beter kan functioneren. Zonder een mobiele airco kan er teveel koude verlies zijn, waardoor de ontbinding van het lichaam sneller in kan treden.