Waar moet een uitvaartkist aan voldoen voor een begrafenis of crematie?

Delen op:

Uitvaartkisten of manden / doodskisten, rieten kisten hebben we tegenwoordig in allerlei vormen, maten en kleuren. Maar wat zijn nou de eisen aan een uitvaartkist of uitvaartmand? Aan welke eisen moet een uitvaartkist of uitvaartmand voldoen? Wel bijzonder om te melden maar sinds 1 januari 2013 zijn er geen specifieke, nationale eisen voor een doodskist meer. Er is één belangrijke eis voor teruggekomen in het besluit op de lijkbezorging, dat kisten alleen mogen worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die het doel van begraving niet belemmeren. Aan een kist die voor een crematie wordt gebruikt, worden geen eisen gesteld.

Maar let op! Begraafplaatsen en crematoria mogen wel eigen eisen stellen aan de materialen waaruit uitvaartkisten zijn vervaardigd. En mogen kisten weigeren als deze niet aan deze eisen voldoen.
Bij Uitvaartkistspecialist kunt u er altijd vanuit gaan dat wij alleen maar uitvaartkisten en uitvaartmanden aanbieden die voldoen aan de eisen van alle begraafplaatsen en crematoria. Wij hebben de ervaring opgebouwd om alleen producten aan te bieden die aan de zwaarste eisen voldoen en waar we milieutechnisch ook de verantwoording voor kunnen dragen.

In het kader van het milieu kunt u of bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats aanvullende wensen hebben qua materialen. Neem daarvoor altijd even contact met ons op. In ons assortiment kunnen wij op het gebied van milieu en de “footprint” die u achterlaat ook het beste bieden.