Doodskist zelf kopen

Delen op:

We krijgen het nog vaak te horen: ” mogen we een doodskist zelf kopen? ” Natuurlijk mag dit. U beslist zelf welke producten en diensten u inkoopt tijdens een uitvaart. Zelfs als de uitvaart geregeld wordt door een uitvaartondernemer is dit mogelijk. In de laatste tien jaar komt het steeds vaker voor dat particulieren zelf facetten van een uitvaart regelen. Het kopen van een doodskist hoort hier ook bij. Zelfs rouwvervoer op dag van de uitvaart kan door u zelf geregeld worden.

Het zelf regelen van bepaalde facetten van een uitvaart, kan een bijzondere voldoening geven die jaren later nog gevoeld wordt. Zeker als dit gaat om zichtbare producten, zoals het zelf kopen van een uitvaartkist. Het gevoel om meer betrokken te zijn bij het proces van de uitvaart is voor veel nabestaanden een grote meerwaarde. Wij werken hier als Uitvaartkistspecialist graag aan mee. Bij ons kunt dus zelf een doodskist kopen. Soms is dit proces best spannend: zal ik het goed besteld hebben? past de overledene in de lijkkist? is de doodskist op tijd binnen? Wij begrijpen dit en zijn een betrouwbare partij met een jarenlange praktijkervaring in de uitvaartbranche. U kunt ons altijd bereiken voor vragen. Wij geven u advies bij het aanschaffen van een lijkkist.

Niet alleen het aanschaffen van een doodskist is iets wat u zelf kan doen. U kunt ook meehelpen met de laatste zorg of de laatste zorg zelf uitvoeren. Het kan heel waardevol zijn om dit gedaan te hebben. Meerijden met de rouwauto behoort ook tot de mogelijkheden. Zoals u leest zijn er steeds meer mogelijkheden om betrokken te worden bij de uitvaart. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Als u een doodskist zelf koopt dan gaat het zo in zijn werk:

 

  1. U kiest een doodskist uit die u wilt aanschaffen. Kijk hiervoor in het assortiment
  2. U kunt de grepen, sluitingen en bekledingen zelf bepalen in de meeste gevallen
  3. U geeft de bijzonderheden aan in de bestelling
  4. U rekent de winkelwagen af
  5. Wij nemen telefonisch contact met u op om de levering en het gekozen product verder af te stemmen
  6. Wij leveren de door u gekochte doodskist af op het gewenste adres en de besproken tijd
  7. U heeft zelf een lijkkist aangeschaft!