Kan ik een overledenen koeling huren?

Delen op:

Bij Uitvaartkistspecialist.nl kunt u een overledenenkoeling huren. We merken dat de zelfredzaamheid onder families bij een uitvaart toeneemt. Hiervoor is ook een koeling voor de overledene nodig. Deze kunt u bij ons huren. Een plaatkoeling voor overledenen zorgt ervoor dat het lichaam geconserveerd blijft tijdens de opbaring. De plaat geeft kou af waardoor het proces van afbraak in het lichaam geremd wordt. Een mobiele koelplaat voor overledenen wordt gebruikt bij de opbaring thuis en kan gewoon in bed gebruikt worden. Mocht een bed niet beschikbaar zijn kan Uitvaartkistspecialist.nl ook zorgen voor een opbaarplateau of kist koeling. Op deze manier kan de thuisopbaring toch gerealiseerd worden.

Is het nodig om de overledene te koelen?
Om achteruitgang van het lichaam te voorkomen en om de ontbinding te vertragen is het koelen van de overledene een goede methode. Om de afbraak te vertragen moet er behoorlijk wat kou toegevoegd worden. Dit kunnen de mobiele koelsystemen die wij verhuren. Er zijn andere methoden om het lichaam te conserveren zoals tijdelijke balseming. Dan wordt het lichaam voor maximaal 10 dagen geprepareerd. Let wel: balseming is een invasieve methode. Het lichaam wordt op meerdere plaatsen geopend om de behandeling uit te kunnen voeren.

Bij een thuisopbaring kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare. U bepaalt zelf wanneer u wilt kijken of niet. Tegenwoordig zijn er veel manieren om een speciale afgeschermde hoek in het huis te creëren. Bij een opbaring in een uitvaartcentrum is de drempel om te gaan kijken bij uw dierbare groter. Hierdoor kiezen veel nabestaanden tegenwoordig voor een thuisopbaring. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een opbaring in het uitvaartcentrum. Het gaat erom waar u zich het beste bij voelt. We hebben koelingen voor zowel een kistopbaring als een bed-opbaring. Ook kunt u bij ons terecht voor overige verhuur artikelen voor de uitvaart, opbaring, begrafenis of crematie. Kijk hier. Voor kaarsen, kruisjes etc. kijk hier.