Bijzondere uitvaarten en bijzondere uitvaartkisten

Delen op:

Het komt steeds vaker voor dat er bijzondere uitvaarten plaatsvinden. Wat is dan een bijzondere begrafenis of een bijzondere crematie? Dit kan van alles zijn: de invulling van de dienst met bijzondere sprekers ,bijzondere muziek, een speciale doodskist in een bepaalde kleur of een geheel gepersonaliseerde, bijzondere uitvaartkist met een print op het deksel. Er is steeds meer mogelijk, dus zijn er ook steeds vaker bijzondere uitvaarten.

Beroemde personen hebben vaak ook een bijzondere uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan Princess Diana met een uitvaart die bijna 11 miljoen euro heeft gekost. Of het overlijden van Ronald Reagan waarbij Wall Street een volledige dag gesloten werd. Je kunt ook spreken van bijzondere begrafenissen of crematies als de dienst voorafgaand plaatsvindt in een bijzonder gebouw of in de buitenlucht Deze bijzondere uitvaartdiensten worden dan bijvoorbeeld gehouden in een grand café, een voetbalkantine, een restaurant of gewoon in de buitenlucht onder een tentdoek. Alles kan en alles is mogelijk.

Bij zo`n speciale afscheidsviering hoort natuurlijk ook een speciale grafkist. Afgestemd op het leven van de overledene. De doodskist kan speciaal worden door deze bijvoorbeeld in een bijzondere kleur te laten spuiten of het deksel te printen met een passend thema. Ook zijn er “groenere” oplossingen zoals een rieten kist, een gevlochten kist, een kist van puur hout met de schors nog aan de planken of een speciale uitvaartkist met een hennep binnenbekleding zijn mogelijk.

En wat denkt u van een bijzonder vervoermiddel bij een uitvaart? Een motor met zijspan, een vrachtwagen, een bus, een boot, paard en wagen, een loopkoets? Een mooie klassieke Chevrolet? Alles kan, alles mag. U vult het in.

Het gaat in dit alles natuurlijk niet om de grootsheid van een oplossing maar om het passende karakter van een oplossing op maat. Dit kan ook heel eenvoudig en klein zijn. Alles is goed. Bij de uitvaartkistspecialist denken we met u mee en bieden we bijzondere grafkisten. Bel of mail ons gerust voor een oplossing die bij u past.